Ale słyszałem, że pomimo montowania świateł dziennych i teoretycznej możliwości ich używania razem z postojowymi (co by tył się palił) i tak i tak jest to u nas zabronione...
Światła do jazdy dziennej obowiązkowe od 2011
Zwiń
X
-
U mnie sterownik elektryki fabrycznie zakodowany jest w ten sposób, że światła dzienne świecą z mocą 92% w stosunku do 'normalnych' świateł mijania. Podejrzewam, że taka jest wartość domyślna producenta.Zamieszczone przez shadoZiomal, nie wiem na ile mi ustawili %, ale ja widzę różnicę dopiero w nocy jak dojadę do ściany w garażu i przełączę między "dziennymi", a mijania.
Oczywiście można to zmieniać
Komentarz
-
-
To jest bardziej niż prawdopodobne, a nawet sprawdzone na moim aucie.Zamieszczone przez haragonUstawienie świateł mijania tak by świeciły słabiej w pozycji "0" - światła dzienne, jest raczej mało prawdopodobna ;-)Tak, mają dodatkową żarówkę. Przed liftem też jest możliwe takie ustawienie - tryb amerykański, czyli halogeny (w zderzaku) o obniżonej mocy - ustawione VAGiem.Uff to dobrze
Czy w O2 FL jako światło dzienne będą "robić" te lampy w zderzaku, a nie główne?U mnie było standardowo 93%, chociaż mogło mi się przewidzieć, aktualnie za radą Kapuhy jest 90% - ponoć poniżej tej wartości halogenki nie mogą odparować i spada trwałość żarówek... Pogromcy mitów powinni to sprawdzićZamieszczone przez rrysioświatła dzienne świecą z mocą 92% w stosunku do 'normalnych' świateł mijania.
Mądry Polak po ©kodzie...
Komentarz
-
Komentarz